107982 afisari
Vrei ca machiajul tău să fie unul de calitate? Asigură-te mai întâi că ai o piele sănătoasă!
publicat in data de 05-10-2010

7 minuni ale lumii, 7 note muzicale, 7 zile într-o săptămână, 7 sfaturi pentru o piele frumoasă și sănătoasă!
Deseori încercăm să acoperim imperfecțiunile tenului în loc să le tratăm. O îngrijire  corectă a pielii  poate preveni apariția multor probleme și poate întârzia procesul de îmbătrânire.
Iată câteva sfaturi pentru a obține o piele care să radieze de sănătate:


Mănâncă sănătos!
O piele sănătoasă este rezultatul unui organism sănătos, așa că în loc să te preocupi de căutarea unor creme extrem de scumpe, ar fi mai bine să te gândești la alimentele pe care le consumi. Nu uita că cerealele redau aspectul tânăr al pielii, vitaminele A, B, C, D, E  ajută la regenerarea celulară, iar carnea și peștele întrețin masa musculară.
Consumă cât mai multă apă și fă cât mai multă mișcare!
Aceasta este o metodă foarte eficientă de a elimina toxinele din organism. Prin exerciții fizice, corpul eliberează apa sub formă de transpirație; astfel, o parte din bacteriile din organism dispar.
Consumul unei cantități optime de apă (opt pahare pe zi) ajută și la hidratarea și menținerea aspectului tânăr al pielii. Atenție! Consumul de sucuri și cafele în exces contribuie la deshidratarea pielii.


Renunță la fumat!
Pe lângă faptul că toxifiază organismul, fumatul oprește furnizarea oxigenului în corp, fapt ce duce la moartea celulelor, riscul deteriorării fibrelor elastile și a colagenului care dau elasticitate pielii.


Spală-ți pielea cu delicatețe!
Curățarea pielii este o parte esențială în îngrijirea pielii. În consecință, trebuie să acorzi o mai mare importanță acestui factor. Apa fierbinte îndepărtează uleiurile naturale ale pielii; folosește deci apă rece sau călduță. Evită săpunurile puternice care îți pot lăsa pielea uscată! Este de preferat folosirea unui demachiant blând însoțit chiar de o loțiune tonică ulterior. Dacă totuși folosești un săpun, hidratează-ți imediat pielea cu o cremă potrivită tipului tău de ten. Evită produsele care conțin alcool, mai ales dacă ai pielea sensibilă. Tamponează-te cu prosopul pentru a te usca, nu te șterge cu putere pentru a nu-ți irita tenul.


Demachiază-te corect!
Fără o demachiere corectă nu există ten perfect. Asta presupune îndepărtarea oricăror urme de farduri, praf sau transpirație de pe față, gât și decolteu. Persoanele care au tenul uscat trebuie să folosească demachiante foarte grase. Loțiunile tonice cu alcool sunt recomandate persoanelor cu tenul seboreic, însă dacă sunt folosite pe o perioadă îndelungată sensibilizează tenul.
După demachiere, trebuie să clătim faţa cu apa plată  deoarece clorul din apa de la robinet poate cauza probleme, mai ales în cazul tenului sensibil. Servețelele demachiante nu sunt recomandate decât în cazuri de urgență, deoarece substanța din ele rămâne pe față și sensibilizează tenul.
Pentru rimelul rezistent la apă este necesar un demachiant special pentru a îndepărta machiajul cu ușurință, fără să producem iritaţii, ţinând cont de faptul că pielea din jurul ochilor este sensibilă.


Hidratează-ţi pielea în mod regulat !
Hidratarea ajută să-ţi menţii umiditatea şi elasticitatea pielii. De câte ori nu te-ai lăsat înşelată de mirosul natural al produselor de îngrijire a pielii? Atunci când alegi o cremă de faţă, asigură-te că se potriveşte tipului tău de ten şi că are în compoziţie vitamine şi minerale.
Un alt mod de hidratare al pielii îl reprezintă folosirea măştilor de faţă. Eu le recomand cu căldură pe cele făcute în casă care sunt cele mai naturale şi sunt la îndemâna oricui. Mierea este un produs bogat în vitamine care revitalizează tenul şi îi dă supleţe. Poate fi folosită atât de una singură (pentru orice tip de ten), cât şi în combinaţie cu un gălbenuş de ou şi câţiva stropi de ulei de măsline (pentru tenul uscat) sau în combinaţie cu o jumătate de pliculeţ de argilă şi un pic de zeamă de lămâie (pentru tenul gras). Se lasă să acţioneze cca. 20 min şi se îndepărtează cu apă călduţă.


Pentru gomaj se poate folosi mălai (fin) amestecat cu gălbenuș de ou.
Berea, care a fost inclusă de către Ministerul Agriculturii pe lista alimentelor datorită conţinutului bogat în  vitamine  (în special din grupul B: biotina –B7,  niacina - B3, acid pantotenic -B5, riboflavina - B2, piridoxina - B6, acid folic - B9, cobalamina  - B12), minerale (magneziu, potasiu, fosfor, seleniu), carbohidrați și proteine, poate fi folosită în combinaţie cu miere ca mască pentru orice tip de ten.


Protejează-te în faţa soarelui !
Lumina ultravioletă poate cauza riduri profunde, lăsând pielea uscată şi aspră, pistrui sau pete de soare precum şi afecţiuni mult mai grave cum sunt tumorile benigne şi chiar maligne. Pentru o protecţie completă, evită soarele între orele de maximă intensitate (10 şi 16).
Ar trebui să foloseşti o cremă cu un factor de protecţie mai mare de 15 care hidratează şi protejează în acelaşi timp tenul. Aplică crema cu 20 de minute înainte să ieşi din casă, deci nu doar la plajă, ci în fiecare zi pe timpul verii. Dacă foloseşti fond de ten, este indicat ca şi acesta să conţină SPF.
make-up artist, Daniela Baharnicean



Te-ar mai putea interesa:


Comenteaza
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Nume*:
Email:
Comentariu*:
Cod de verificare:
Introduceti codul de mai sus:
 
Revista lunii. Descarca format PDF 8 martie - 8 aprilie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  2 anul 5
Revista lunii. Descarca format PDF.22 ianuarie -22 februarie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  1 anul 5
.
Revista lunii. Descarca format PDF. 17 decembrie -17 ianuarie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  12 anul 4
Revista lunii. Descarca format PDF. 17 noiembrie-17 decembrie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  11 anul 4
.
Revista lunii octombrie - descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  10 anul 4
Revista lunii septembrie descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  9 anul 4
----
Revista lunii iunie- descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  6 anul 4
----
Revista lunii mai- descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  5 anul 4
Revista lunii aprilie - format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  4 anul 4
Revista lunii martie format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  3 anul 4
Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  1 anul 4 Revista lunii decembrie- forat PDF