2719 afisari
Plăcintă cu cremă de lămâie
Baclava
Tartă cu fructe
Ciocolată de casă
Tort cu ciocolată
Friptură englezească de vită
publicat in data de 05-05-2009

Plăcintă cu cremă de lămâie

Ingrediente:
200 g. făină
150 g. zahăr tos
100 g. zahăr pudră
1 pachet unt
4 ouă
două lămâi
sare
Mod de preparare:
Se freacă o jumătate de pachet de unt cu puţină sare, se adaugă un ou şi făină în ploaie, amestecând uşor. Se frământă aluatul bine , după care se ţine la rece o oră. Se întinde bine după ce s-a răcit şi se pune într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace 10 minute.
Pentru cremă: se bat la bain-marie trei ouă cu 150g. zahăr, se adaugă coaja rasă şi sucul de la lămâi, apoi se lasă la răcit. Se adaugă untul rămas, frecat spumă. Pe blatul răcit se întinde crema, apoi se ornează cu coajă de lămâie şi zahăr pudră.

Tartă cu fructe

Ingrediente:
5 ouă
5 linguri de făină
5 linguri de zahăr
2 plicuri de zahăr vanilinat
½ plic praf de copt
coajă de lămâie rasă
esenţă de vanilie
budincă de vanilie
fructe tăiate felii
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuş. Se bat albuşurile spumă cu zahărul vanilinat şi esenţa de vanilie. Se bat uşor şi gălbenuşurile, apoi se amestecă cu albuşul. Se adaugă făina, praful de copt şi coaja de lămâie, amestecând uşor. Se toarnă compoziţia în forme de tartă, unse cu unt şi tapetate cu făină. Se introduc în cuptor şi se coc la foc mic, 20 de minute. Când s-au copt, se  lasă la răcit. Se scot apoi din forme şi se umplu cu budincă de vanilie şi se ornează cu fructe.

 Baclava

Ingrediente:
500g. nucă măcinată
10 căni de făină
2 ouă
1 pachet margarină
1 pachet unt
700 g. zahăr tos
2 ceşti amidon de porumb
500 ml. apă
sucul de la două lămâi, sare
Mod de preparare:
Pentru sirop: se fierb zahărul şi apa şi se adaugă sucul de lămâie.
Pentru foi: se amestecă făina şi ouăle cu un pic de sare şi se frământă până devine o cocă moale. Aluatul obţinut se împarte în 25 de bucăţi care se întind până devin foi subţiri. Untul şi margarina se topesc. Se unge tava cu puţină margarină şi se pun câte 2 foi, ungându-le apoi cu untul şi margarina topite, peste care se pune un strat de nucă pisată. Se continuă procedeul până la ultima foaie. Se coace la foc mic 40 de minute. După ce a fost scoasă din cuptor, baclavaua se stropeşte imediat cu siropul pregătit înainte.

Ciocolată de casă

Ingrediente:
200 g. cacao
400 g. lapte praf
1 kg zahăr tos
300 ml. apă
1 pachet de unt
nucă sau alune măcinate.
esenţă de rom
Mod de preparare:
Se amestecă laptele praf cu cacaua. Se adaugă untul, nucile şi esenţa de rom. Zahărul şi apa se fierb până devine un sirop mai gros, apoi se toarnă peste amestecul de cacao şi lapte praf. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi se dă la rece. Se taie cubuleţe sau orice alte forme doriţi.


Tort cu ciocolată

Ingrediente:
Pentru blat:
8 ouă
8 linguri de zahăr
8 linguri de făină
2 linguri de cacao

Pentru cremă:
3 ouă
300g. zahăr
100g. cacao
2 pachete de unt
esenţă de rom

Pentru sirop:
300 g. zahăr
500ml. apă
esenţă de rom

Mod de preparare:
Siropul: se pun la fiert apa cu zahărul şi cu esenţa, amestecând până se topeşte zahărul.
Blatul: se separă ouăle, se bat spumă albuşurile cu 6 linguri de zahăr iar gălbenuşurile se bat cu 2 linguri de zahăr. Se adugă făina şi se dă  la copt.
Crema: se fierb ouăle cu zahărul şi patru linguri de apă la bain-marie. Se adaugă cacaua şi se lasă puţin la răcit. Se adaugă apoi untul, în bucăţi mici, amestecând bine. Se adaugă esenţa de rom.
Se taie blatul în trei, se umplu feliile cu cremă, după ce s-a însiropat fiecare foaie. Se acoperă tortul cu ciocolată glasată şi se ornează după preferinţe.

Friptură englezească de vită

Ingrediente:
200g. carne de vită
2 cepe
pastă de tomate
pătrunjel
sare, piper
Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert, cu sare. Separat, se călesc cepele tăiate fin, adăugându-se pasta de tomate, sare şi piper. Se adaugă un pahar cu apă şi se lasă puţin la fiert. Carnea fiartă se pune într-o tavă şi se toarnă sosul deasupra, apoi se dă 20 de minute la cuptor, la foc mediu.
Se serveşte cu garnitură de legume.

 

Chiftele cu sos

Ingrediente:
400g. carne tocată de vită sau porc
1 ou
pastă de tomate
2 căţei de usturoi
pătrunjel
ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Carnea se amestecă cu oul, puţin usturoi pisat, pătrunjelul tocat, sare şi piper. Se formează cocoloaşe care se dau prin făină şi se pun la prăjit. Separat se fierb usturoiul tocat mărunt cu puţină apă şi pastă de tomate. Se introduc apoi chiftelele prăjite în sos şi se mai fierb puţin, până se îngroaşă sosul.



Te-ar mai putea interesa:


Comenteaza
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Nume*:
Email:
Comentariu*:
Cod de verificare:
Introduceti codul de mai sus:
 
Revista lunii. Descarca format PDF 8 martie - 8 aprilie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  2 anul 5
Revista lunii. Descarca format PDF.22 ianuarie -22 februarie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  1 anul 5
.
Revista lunii. Descarca format PDF. 17 decembrie -17 ianuarie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  12 anul 4
Revista lunii. Descarca format PDF. 17 noiembrie-17 decembrie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  11 anul 4
.
Revista lunii octombrie - descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  10 anul 4
Revista lunii septembrie descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  9 anul 4
----
Revista lunii iunie- descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  6 anul 4
----
Revista lunii mai- descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  5 anul 4
Revista lunii aprilie - format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  4 anul 4
Revista lunii martie format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  3 anul 4
Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  1 anul 4 Revista lunii decembrie- forat PDF

http://www.tvoltenia.ro/