trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Ingrediente pentru 4 porţii:
500 g cartofi, 50 g unt, un ou, 200 g făină, sare și piper negru măcinat, 50g parmezan, 50 g busuioc (de preferat proaspăt), un cățel mare de usturoi, 125 ml ulei de măsline, 50 g parmezan ras.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, apoi se curăță. Se pasează bine cu o furculiță apoi se amestecă cu untul, oul, sarea, 150 g făină, piper. Se cerne restul de făină pe o tavă și se varsă compoziția pe suprafața tăvii. Se frământă bine și se formează baghete de 2 cm. Se lasă la frigider 30 de minute.
În timpul acesta, preparați sosul: puneți busuiocul, usturoiul tocat și uleiul în mixer, adăugați parmezanul ras, sarea și piperul. Se amestecă la viteză mare până se formează o compoziție moale.
Într-o cratiță puneți la fiert apă cu sare și fierbeți baghetele 2-3 minute.
Când ați terminat de fiert toate baghetele, turnati peste ele sosul pesto și amestecați cu grijă. Decorati cu fâșii subțiri de parmezan și serviți imediat, cu câteva frunze de busuioc sau pătrunjel. Se poate servi și cu bucăți prăjite de carne sau smântână.