35246 afisari
Ramona Bădescu
publicat in data de 05-10-2010

“Oltencele sunt femei deosebite, cu un caracter extraordinar”

A plecat în Italia pe când avea 20 de ani și a reușit să se facă iubită și respectată de italieni. A devenit consilierul primarului Romei și, de atunci luptă pentru a îmbunătăți imaginea României. Spune că se simtă împlinită pe plan profesional, pentru că a devenit un artist complet.

Carolina: Ai plecat din țară imediat după revoluție, în 1990. Mulți au comentat atunci plecarea ta, neînțelegând de ce ai părăsit România, când aveai deja aici faimă și erai iubită de români.  Ce s-a întâmplat atunci, de ce ai luat această hotărâre?
Ramona Bădescu: După 20 de ani de trăit în România, am reușit să mă fac iubită și respectată și în Italia. Am riscat atunci când am plecat din țară , dar am avut de câștigat. Am avut un contract și am putut să plec. Eu eram un pic mai fricoasă, pe atunci aveam în țară o  prezență artistică (“Steaua fără nume”, “Mamaia”) și nu știam ce o să găsesc în Italia. Nu am cunoscut pe nimeni acolo dinainte, am plecat în Italia să cânt și să pregătesc un spectacol acolo. În primul rând, ca să crești trebuie să te confrunți cu alte realități mult mai grele și dificile.


Carolina: Consideri că dacă rămâneai aici, cariera ta nu ar fi luat același avânt, așa cum s-a întâmplat în Italia? Au fost mai multe oportunități acolo?
R.B.: Nu știu, în România aș fi avut mai puține oportunități să mă întâlnesc cu oameni de valoare. La noi în țară tinerii care vor să facă teatru, film, nu au încă posibilități.


Carolina: Crezi că există vedete în România?
R.B.: Cum să nu? Chiar  foarte mari!


Carolina: Vedetele au apărut ca ciupercile după ploaie, uneori fără să facă nimic productiv, a căror carieră este bazată numai pe scandaluri și aventuri scandaloase. Ce părere ai despre acest val de ”vedete” care au asaltat televiziunile în ultimul timp?
R.B.: Eu cred că timpul poate decide calitatea și posibilitatea de a ajunge sus. E ușor să ajungi vedetă, dar să te menții și să crești profesional este foarte greu. Fiecare are norocul lui …


Carolina: Oltenia a dat un singur nume de referință pentru muzica ușoară românească: Ramona Bădescu. Cum îți explici acest fenomen, de ce crezi că muzica ușoară  nu a ”prins” în Oltenia?
R.B.: Eu îl stimez pe Tudor Gheorghe, pe Maria Tănase… Poate noi am fost oameni care am avut mai mult noroc. Tatăl meu, care a fost de profesie inginer , mi-a scris prima melodie pe care am cântat-o la 4 ani. Eu am avut norocul să fiu îndrumată și încurajată de familia mea, dar există copii care nu sunt la fel de norocoși. Trebuie să crezi cu mare putere și să visezi că într-o zi vei ajunge cineva, iar rugămintea ajunge la Dumnezeu și astfel visele se împlinesc.


Carolina: Ai devenit cunoscută prin muzică, însă ai cochetat și cu actoria. Unde ai avut cele mai multe satisfacții?
R.B.: Un artist complet trebuie să știe să facă de toate. Eu am avut satisfacții în toate domeniile. Muzica se îmbină cu actoria, cu teatrul, cu  filmul. Eu mi-am creat un univers al meu complet, ca să pot să fac față în orice moment.


Carolina: Ești consilierul primarului Romei, Gianni Alemanno, din 2008 și într-un timp foarte scurt ai contribuit mult la îmbunătățirea imaginii României în Italia. Ești mulțumită de ceea ce ai realizat acolo sau consideri că poți face mai mult?
R.B.: Eu sunt doar la început. Nu pot să pretind că am îmbunătățit imaginea României. Este adevărat că am dus tratative diplomatice, că l-am convins pe primarul Romei , Gianni Alemanno, să vină în vizită la București și că acum aranjăm vizita primarului Sorin Oprescu la Primăria din Roma.  De altfel, primarul Sorin Oprescu urmează să aibă un birou în primăria din Roma, birou pe care îl voi conduce eu, și voi  fi în continuare consiliera primarului Romei.


Carolina: Ai declarat  recent că te temi de operațiile estetice. Totuși, ai apela la ele dacă de asta ar depinde cariera ta?
R.B.: Nu optez pentru operațiile estetice. Sunt pentru a face totul în așa fel încât să nu ajungi la un chirurg. Operațiile estetice fac ca totul să devină un prototip. De exemplu, nasul Barbarei Streisand are farmecul său. Dacă s-ar opera, nu ar mai fi la fel. Eu optez pentru farmecul natural al femeii. Prefer să am un rid în plus, dar să știu că l-am dobândit prin muncă și sacrificiu. Eu sunt fericită pentru ceea ce am realizat până acum.


Carolina: Vii des în țară. Cu toate astea, ai momente când îți este greu acolo, când ți-e dor de România?
R.B.: Cum să nu? Nostalgia este tot timpul. Mi-e dor de familia mea, de prietenii mei… Vin des în țară, dar stau puțin  și cu cât mă gândesc mai des la familia mea care este în țară, cu atât mai mult mă apucă melancolia.


Carolina: Ai fost mereu discretă cu viața ta privată. Ne poți spune dacă există cineva în viața ta acum și dacă ai planuri de măritiș?
R.B.: Da, există cineva în viața mea. Nu am planuri de măritiș. Eu vreau să trăiesc iubirea intens! Iar o dragoste intensă nu are nevoie de documente.


Carolina: Un mesaj pentru cititoarele Carolina?
R.B.: Oltencele sunt femei deosebite. Așa cum sunt ele, sunt femei cu un caracter extraordinar. Sunt femei iuti, dar reușesc să facă cât mai multe lucruri într-un timp foarte scurt. Modelul meu de femeie este mama mea, pe care o iubesc și o stimez foarte mult. Ea a știut să fie mamă, soție și gospodină, iar eu îi urmez exemplul. Cred că femeile ar trebui să se facă mai dorite de bărbați, să fie puțin mai egoiste și să se gândească mai mult la ele, să se îngrijească mai mult.Te-ar mai putea interesa:


Comenteaza
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Nume*:
Email:
Comentariu*:
Cod de verificare:
Introduceti codul de mai sus:
 
Revista lunii. Descarca format PDF 8 martie - 8 aprilie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 2 anul 5
Revista lunii. Descarca format PDF.22 ianuarie -22 februarie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 1 anul 5
.
Revista lunii. Descarca format PDF. 17 decembrie -17 ianuarie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 12 anul 4
Revista lunii. Descarca format PDF. 17 noiembrie-17 decembrie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 11 anul 4
.
Revista lunii octombrie - descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 10 anul 4
Revista lunii septembrie descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 9 anul 4
----
Revista lunii iunie- descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 6 anul 4
----
Revista lunii mai- descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 5 anul 4
Revista lunii aprilie - format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 4 anul 4
Revista lunii martie format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 3 anul 4
Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 1 anul 4 Revista lunii decembrie- forat PDF