trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Grupaţi plantele astfel:
Într-un vas metalic se pot alege plante ca iederă, peperumia, muşchi, kalanchoe (se pronunta calansoe), care nu trebuie să crească foarte mari sau să aibă o creştere rapidă. Acestea trebuie să fie rezistente la semiîntuneric.
Se pot adăuga accesorii: diverse pietre, pitici, suport cu lumânări decorative.
Sfaturi!
Pământul trebuie să fie afânat deoarece vasul este metalic și nu reține apa.
Udarea se face în funcție de factorii de mediu, la 3-4 zile pentru temperaturi mai scăzute sau la 2 zile pentru temperaturi ridicate.
Se apropie iarna, cu zile scurte, cu o slabă luminzoitate, cu un aer încălzit, adesea prea uscat pentru plantele de interior. Folosiţi un umidificator. Veţi beneficia şi dumneavoastă de aerul umed.
Un alt aranjament.
Într-un coș de rachită așezați o tillandsia suspendată. Această plantă este vivace, persistentă, are specii cu frunze cenușii, epifite (plantă parazită), nu are nevoie de pământ și poate fi fixată pe o piatră, pe o bucată de lemn sau o scoarță de copac.
Udarea: formele epifite nu se udă, dar se vaporizează.
Accesorii: broscuță din ceramică, fluturași și fundițe.
Dacă vă este greu să realizați aceste decorațiuni nu trebuie să vă agitați deoarece există florării specializate.
Multumiri d-nei Simona Mogoș de la florăria Iris pentru decorațiuni.
Trimiteţi întrebarile, răspunsurile, precum și alte idei privind casa și gradina pentru a fi publicate la adresa: cameliacazacu@revistacarolina.ro sau Craiova, Cîmpia Islaz, nr. 89 A, bl. C2, sc. 2, Ap.4