58928 afisari
Anca Dinu
publicat in data de 01-03-2011

Studentă fiind la Academia de Teatru și Film din București, a întâlnit actorii din Craiova  și și-a dorit să joace la Teatrul Național Marin Sorescu. Destinul a făcut să ajungă aici, unde și-a întemeiat o familie, și-a continuat cariera actoricească și a decis că aici este locul ei.

Carolina: Cum a ajuns un actor din capitală să joace în provincie?
Anca Dinu:
În anul trei de facultate am avut șansa să văd regiile lui Silviu Purcărete. Am văzut două spectacole ale artiștilor craioveni, ”Unchiul Vanea” și ”Piticul din grădina de vară” și mi-am zis atunci că mi-ar plăcea să joc la Craiova. În anul 1992, domnul Emil Boroghină m-a invitat la Craiova să dau un concurs pe care l-am luat și m-am angajat la Teatrul Național Marin Sorescu. Am crezut că va fi ceva temporar dar anii s-au adunat, tot aici m-am întâlnit cu viitorul meu soț, care monta ”Domnișoara Iulia” și așa am rămas aici.

Carolina: Se spune că artiștii nu au viață de familie, că se îndrăgostesc repede și de multe ori partenerul de scenă devine și cel din viață. Este adevărat acest mit?
A.D.:
Nu cred în mitul cu îndrăgostitul la fiecare rol. Între actorii care lucrează mult timp împreună se instalează o relație de prietenie, într-adevăr, dar dacă trebuie să te îndrăgostești de un actor pe scenă, nu înseamnă că pleci cu el acasă. Eu cel puțin nu am auzit de vreo aventură în teatru.

Carolina: Se spune că cei care vor să devină actori sunt puși în ipostaze caraghioase la examene, trebuie să facă tot felul de gesturi sau li se dă o temă prin care sunt puși în situații neplăcute. Așa este?
A.D.:
Este folclor că cei care dau la teatru sunt puși în ipostaze caraghioase. Înainte nu discutau profesorii examinatori prea mult cu studenții, acum se poartă discuții lejere în timpul examinărilor. Greșeala pe care o fac majoritatea tinerilor este că încearcă să impresioneze profesorii, să șocheze. Acești oameni au văzut atâtea la viața lor încât nu îi mai impresionează nimic.

Carolina: Care este prima piesă pe care ai jucat-o și ce roluri îți dorești să joci?
A.D.:
Prima piesă pe care am jucat-o a fost în regia lui Adrian Pintea, ”Romeo și Julieta”. Nu pot să spun ce roluri aștept, pot să spun că mi-ar plăcea să joc piesele lui Cehov, Molier. Ca să îți placă un rol, trebuie să te înțelegi bine cu regizorul. Au fost regizori cu care mi-a plăcut enorm să lucrez: Vlad Mugur, soțul meu Bogdan Cristian Drăgan, cel mai dur critic al meu.

Carolina: Te consideri o victimă a modei?
A.D.:
Nu sunt o victimă a modei, îmi plac hainele foarte mult dar nu sunt înnebunită să-mi pierd timpul prin magazine. Îmi place negrul, îmi plac hainele elegante, combinația alb-negru, chiar dacă unii sunt împotriva acestui lucru.

Carolina: Ce fel de mâncare preferi?
A.D.:
Ador mâncarea italienească, gătesc foarte multe  paste, pește, dar trebuie să recunosc că soțul meu gătește cel mai bine.

Carolina: Ce faci în afară de teatru?
A.D.:
De ceva timp cochetez și cu televiziunea și moderez emisiunea ”Pictorial” de la TVR Craiova. Îmi place mult ceea ce fac pentru că am cunoscut oameni deosebiți pe care  nu aveam ocazia să-i întâlnesc în alte împrejurări.

Carolina: Ai o fiică care te însoțește mereu la teatru. Crezi că îți va călca pe urme?
A.D.:
Nu cred că am să o împing să facă teatru dacă nu își dorește asta. Ea este deja obișnuită cu culisele, cu repetițiile, dar nu am vazut-o să-și manifeste dorința de a fi actriță.

Carolina: Un mesaj cititoarelor Carolina
A.D.:
Să nu fie atât de deprimate, să aibă puțin mai mult timp și pentru ele pentru că se lasă mereu pe ultimul loc, să fie zâmbitoare, calde, vesele.Te-ar mai putea interesa:


Comenteaza
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Nume*:
Email:
Comentariu*:
Cod de verificare:
Introduceti codul de mai sus:
 
Revista lunii. Descarca format PDF 8 martie - 8 aprilie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 2 anul 5
Revista lunii. Descarca format PDF.22 ianuarie -22 februarie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 1 anul 5
.
Revista lunii. Descarca format PDF. 17 decembrie -17 ianuarie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 12 anul 4
Revista lunii. Descarca format PDF. 17 noiembrie-17 decembrie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 11 anul 4
.
Revista lunii octombrie - descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 10 anul 4
Revista lunii septembrie descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 9 anul 4
----
Revista lunii iunie- descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 6 anul 4
----
Revista lunii mai- descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 5 anul 4
Revista lunii aprilie - format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 4 anul 4
Revista lunii martie format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 3 anul 4
Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 1 anul 4 Revista lunii decembrie- forat PDF