![]() |
![]() |
![]() |
trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Ingrediente pentru patru porții:
500 g carne de pui tocată, 800 g roşii decojite tăiate cubuleţe, 125 g cannelloni, 250 ml smântână sau iaurt, o ceapă mică tocată mărunt, 2 morcovi tocaţi sau raşi, 2 cepe verzi, tocate,1 ardei iute tocat (fără seminţe), 4 linguri vin alb sau supă de pui, 1 ou, 2 linguri ulei măsline, 2 linguri parmezan ras, 1/2 legătură pătrunjel verde, tocat.
Mod de preparare:
Cannelloni se introduc într-un cuptor încins bine, în tavă. În paralel, se pune ulei într-o tigaie în care se călesc ceapa, ardeiul iute şi morcovul. După ce şi-au schimbat culoarea se adaugă roşiile, pătrunjelul, vinul sau supa de pui şi un vârf de linguriţă de sare. Se lasă la foc mic 10 minute. Într-un castron se bate oul şi se amestecă bine cu ceapă verde, carnea de pui, smântâna şi parmezanul. Se condimentează cu sare şi piper alb proaspăt măcinat. Compoziţia astfel rezultată se pune într-un cornet şi se umplu rulourile.
Se unge o tavă cu ulei de măsline, se toarnă jumătate din sosul de roşii, se aşază cannelloni unul lângă altul şi se toarnă restul de sos de roşii. Rulourile Cannelloni se pun la cuptor circa 40 - 50 de minute şi se servesc fierbinţi. Pot fi păstrate şi la frigider si servite reîncălzite.