trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Duminică, la prânz, înainte de a-i invita pe cei dragi la masă, trebuie să creem o adevărată atmosferă de sărbătoare, ajutându-ne de elemente și simboluri tradiționale, caracteristice acestui eveniment.
Pentru început, aranjăm fața de masă albă, sau dacă se poate cu motive pascale, apoi, pe rând, așezăm un suport cu lumânări roșii, un buchețel de lăcrămioare, coșulețul cu ouă vopsite. Printre ouăle din coșuleț strecurăm cu grijă fire proaspete de iarbă, flori de zambile sau de lăcrămioare. Într-un pahar de apă așezăm câteva fire de ceapă verde, frumos curățate și spălate, iar în alt pahar tot atâtea fire de usturoi proaspăt. Lângă farfurii așezăm tacâmurile pe șervețele roșii, de preferință. Așezăm platourile cu aperitive: cremă de brânză, salata de boeuf, drobul de miel, iar în mijlocul mesei așezăm tradiționala pască. Nu trebuie să lipsească de pe masă în această zi ciorba de miel, friptura de miel cu rozmarin și stufatul, urmate de un vin bun.