![]() |
![]() |
![]() |
trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Ingrediente:
pentru aluat: 200g făină, 50g zahăr pudră, 100g unt, 1 gălbenuş ou.
pentru umplutură: 10 piersici mari, 50g făină de mălai, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 linguriţă scorţişoară, 200g zahăr tos, 1 lingură unt.
Mod de preparare:
Se face un aluat din făină, zahăr pudră, unt, un vârf de cuţit sare şi 2 linguri apă rece. Apoi aluatul se înveleşte într-o folie şi se dă la rece pentru o oră, apoi se taie în 2 părţi egale şi se întind bine. Piersicile se opăresc, se decojesc şi se taie felii.
Feliile de piersici se amestecă cu făina de mălai, zeama de lămâie, zahărul, scorţişoara şi untul. Într-o tavă termorezistentă cu diametru de 22 cm se aşază o foaie de aluat şi se adaugă piersicile, apoi se întinde şi a doua foaie de aluat. Din surplusul de aluat se taie fâşii înguste care se ornează peste tavă pe verticală şi pe orizontală. Se unge cu gălbenuşul şi se dă la cuptor 40 de minute.